#   Статии
15.04.2009
Община Бяла участва в VІ-то Международно туристическо изложение „Културен туризъм „ Велико Търново 2009 г

Шестото Международно изложение „Културен туризъм „ Велико Търново 2009 г се проведе в периода от 08.04 – 11.04.2009 г. Община Бяла беше представена от гл.специалисти „ Търговия и туризъм „ – Веселина Цветкова и Стефка Стоянова . Изложението беше открито от г-жа Анелия Крушкова – Председател на Държавната Агенция по туризъм . Това изложение се отличава от всички останали туристически изложения по това ,че съпътстващите програми на изложението бяха културни ( Филмов фестивал , изложби – живопис ,графика , скулптура ; представяне на занаяти ) , но основната идея беше представянето и рекламата на туристическия продукт . Това беше мотивът , поради който Община Бяла участва на това Международно туристическо изложение .
Главните специалисти „ Търговия и туризъм „ Веселина Цветкова и Стефка Стоянова се постараха да направят реклама както на културното наследство и традиции на нашия град , така и на туристическия продукт ,който ние предлагаме. Именно затова нашето мото на това изложение беше
„ Град Бяла най-добрия избор за морски туризъм „ .
На следващото изложение в гр.Пловдив, което ще се проведе от 12.05 – 17.05.2009 г . ще бъде допълнен текста на това мото , като след морски ще добавим и „ винен „ туризъм . Повече от ясно е защо е необходимо да се добави към изречението и „ винен „ туризъм . Основния поминък на града ни е лозарството и винопроизводството . На територията на нашата община има дегустационна Шато „ Полихронов „ . През туристическия сезон собстеника посреща много туристи .
Защо нашият град е „ Най добрия избор за морски туризъм ?” . На този въпрос може да се отговори с едно изречение . Защото е все още едно от малкото места в България , където туристите могат да се насладят на тишината ,уютът и спокойствието.
В нашия град се намира най- атрактивния палео-геоложки феномен
„ Белите скали „ . Тази забележителност не може да се види никъде на друго место по българското Черноморие . По – подробна информация за „ Белите ска-
ли „ може да получите в едноименния Демонстрационен център .
В съседство с демонстрационния център „ Белите скали „ се намира етнографската сбирка
На 6-тото Международно изложение „Културен туризъм „ нашата община беше представена с рекламни материали и рекламен филм .
Преди изложението беше проведена среща на „Съвет по туризъм „ гр.Бяла и общинското ръководство . В резултат на тази среща хотелиерите предоставиха повече рекламни материали , в сравнение с материалите ,които предоставиха за „ Ваканция 2009 „ в София.
Осъществихме контакти с представители от Иран ,които участват за първи път на това изложение . Представителите от Полша , Молдова и Македония и Румъния също проявиха интерес към нашата община .
Българските туроператори имат интерес към Демонстрационния център
„ Белите скали „ , Етнографската сбирка ,ученическите почивки , както и за по-малки семейни хотели .
Основната задача на главните специалисти ще бъде да задълбочим контактите си с туроператорите и останалите участници в Международното туристическо изложение „ Културен туризъм „ Велико Търново 2009 г.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация