#   Статии
16.07.2012
Традиционният поход „Черноморски бряг“ отново започна от Бяла

За 14 поредна година Туристическо дружество „Черноморски простори“ – гр. Варна организара пет дневен поход „Черноморски бряг“. Походът е с маршрут Бяла – Варна, а идеята му е да популяризира Варненска област и в частност северното Черноморско крайбрежие из цяла България. Тази година в похода участват 170 души от 32 Български града и села, като една трета от участниците са млади хора.

„За 10 година започваме похода от Бяла, защото градът се развива толкова бързо, че и аз самия се учудвам“, разказва секретаря на дружеството – Атанас Сивков. „С ръководството на Община Бяла си сътрудничим много успешно вече от 6 години – достатъчен е само един телефонен разговор!“, каза още Атанас Сивков.

Туристите бяха посрещнати с "добре дошли“ от зам. кмета на Общината Костадин Самарджиев. След тържествено поднасяне на цветя на паметника на „Щерьон Войвода“, групата се отправи на посещение на Археологическия музей в Бяла. На най-голям интерес в музея се радва единствения оцелял в света до наши дни византийски керамичен съд за готвене на пара. Походът продължи с посещение на Късноантичното селище и крепост на нос Св. Атанас, а „Вечер на запознанството“ се устрои с бивак с палатки на пристанище „Чайка“.

На сутринта туристите се отбиха в красивия парк „Старата чешма“ в Бяла и от там по чистата плажна ивица поеха към Шкорпиловци.
Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация