#   Статии
16.06.2013
Закриха IV Национален симпозиум по дървопластика Бяла 2013

На 15 юни на площад „Европа“ се състоя закриването на IV-тия Национален симпозиум по дървопластика. Бяла 2013.

И тази година в продължение на 15 дни, пред погледите на жителите и гостите на град Бяла твориха седем майстори на дървопластиката. Камен Симов, Николай Златанов, Явор Танев, Владимир Добрянов, Орлин Иванов, Христо Кирилов и Владимир Мичев създадоха една прекрасна колекция от пет творби на тема „Мрежа“, която ще остане да краси малкия морски град. Тази година скулптурите ще бъдат разположени по пътя към археологическия обект на нос св. Атанас.

„Бяла е уникална със своята колекция от дървопластики, които са създадени през последните четири години. Адмирирам усилията, които община Бяла полага да развива и подкрепя изкуството. Този симпозиум прави град Бяла уникален по нашето Черноморие“ сподели традиционния гост на събитието Румен Серафимов- историк на изкуството и уредник на Градската художествена галерия във Варна.

Кметът на гр. Бяла Анастас Трендафилов тържествено връчи сертификати на участниците в тазгодишния симпозиум и им благодари за активното творческо участие в пленера.

За празничното настроение се бяха погрижили ГШП „Мелодия“ и дует „Емоция“ към НЧ „Пробуда- 1928“ гр. Бяла.

Националният симпозиум по дървопластика се организара от община Бяла и Съюза на българските художници. Симпозиумът вече се утвърждава като уникална възможност за обмяна на опит и идеи между различни поколения дърворезбари в България. Мероприятието е единствено за страната организирано от Съюза на художниците, секция „Дърворезба”.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация