#   Статии
16.09.2013
30 първокласника прекрачиха прага на ОУ „Отец Паисий“

ОУ „Отец Паисий“ е единственото основно училище на територията на Община Бяла. Днес то отново отвори врати, за да посрещне своите ученици. След дългата лятна ваканция, класните стаи се напълниха и коридорите на сградата не са вече толкова тихи.

Първият учебен ден е вълнуващ за всички – както за учителите, така и за учениците и техните родители. Всяка година сред редиците има и нови лица, тръпнещи в очакване на нещо ново, непознато. Това са първокласниците, които нямат търпение да се впуснат в новото приключение. През май те напуснаха детската градина, за да се озоват тук в училище.

Тази година 30 първокласника прекрачиха прага на класната стая. А там вече ги очакваха техните учителки г-жа Гинка Петкова и
г-жа Снежана Господинова. По стар български обичай децата бяха захранени с питка и мед, за да им е сладко учението, подариха им и китка здравец, за да са винаги здрави.

От името на общината зам. кметът на града подари на всички първокласници книжки с любимите приказки и им пожела, когато се научат да четат, с удоволствие да се потопят в света на приказките.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация