#   Статии
11.11.2013
Кметът Анастас Трендафилов награди победителите в конкурса „Паметта на водата“

Кметът на община Бяла Анастас Трендафилов лично връчи наградите на победителите в поетичния конкурс „Паметта на водата“. Награждаването се състоя на 8 ноември в салона на НЧ “Пробуда- 1928“ гр. Бяла.

Стихотворението „Да помълчим“ на Павлина Йосева от София, бе категоричен фаворит на журито и спечели първото място. Илиана Илиева бе наградена с втора награда, третото място бе разделено между Ивайло Терзийски от Силистра и Венцислав Василев от Варна.

Специални гости на церемонията по награждаването бяха членове на „Сдружение на писателите“ – Варна. След награждаването всички гости имаха възможността на се насладят на стиховете на победителите, рецитирани от самите тях. Срещата приключи с обещание от страната на кмета на Бяла, че конкурса ще продължи в годините. Г-жа Марица Гърдева, от Сдружение на писателите – Варна, създател на регламента на конкурса и основен координатор на същия, обяви мотото под което ще премине следващия конкурс - „Водата е красива“ (заглавие на стихотворение от тазгодишната победителка Павлина Йосева).

Община Бяла и „Сдружение на писателите“ – Варна организираха Третия национален конкурс за поезия „Паметта на водата целейки да стимулират литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация