#   Статии
23.04.2014
ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА ПРЕДСТАВЯТ БЯЛА НА ПРЕСТИЖНИ КОНКУРСИ ЗА ИЗОБРОЗИТЕЛНО ИЗКУСТВО

От началото на тази година в гр. Бяла стартира кръжок за изящни изкуства към НЧ „Пробуда 1928“ с ръководител Ваня Крамарска. Целта на извънучилищната дейност е да се уплътни свободното време на децата, които имат увлечение към приложните изкуства и рисуването и да бъде доразвит техния талант.
Към момента в кръжока участие са взели 12 деца на възраст от 9 до 14 години. Те творят с изключително старание и желание да усвояват нови техники. Програмата им е разработена така, че заниманията им не са съсредоточени в една област. Децата рисуват с различни бои върху различни материали, използват техниките декупаж и квилинг, шият плюшени играчки и много други.
Ваня Крамарска – ръководител на кръжока споделя, че децата са изключително ентусиазирани и творят с огромно желание, бързо и добре усвояват всяка техника и с нетърпение очакват на научат нова. „Кръжокът ни се казва „Сръчни бърборани“ и името напълно съответства на групата, много бърборим, но и творим с голямо желание. Децата, които се включиха в кръжока са изключително цветни, като една палитра обагрена в различни цветове и точно това ни прави уникални.“ допълни тя.
Не отдавна част от децата взеха участие в два престижни конкурса за детска рисунка:

- Седми Национален конкурс за детска рисунка с балканско участие „Пролет върху листа“ Кюстендил 2014 – в него участие взеха 7 деца с изключително пъстри и изящно изрисувани рисунки;
- 23-ти Международен конкурс за детска рисунка нa ООН
Международният конкурс за детска рисунка, посветена на околната среда, се организира всяка година от Програмата за околна среда на ООН (United Nations Environmental Program, UNEP), базираната в Япония Фондация за световен мир и околна среда (FGPE), корпорациите Байер и Никон – в който участие взеха две от децата;

В момента малчуганите се готвят за участие в Световен Конкурс за Детска рисунка Банско 2014 през май. Желанието на талантливите децата творят не стихва и те обещават, че много скоро ще донесат награда за Бяла.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация