#   Статии
30.05.2014
ДЕТСКА ТЕАТРАЛНА ГРУПА „СЛЪНЧИЦЕ“ ПРИ ОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ГР. БЯЛА ОТПРАЗНУВА ДЕСЕТИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН



С юбилеен спектакъл детска театрална група „Слънчице“ при ОУ „Отец Паисий“ гр. Бяла отпразнува своя десети рожден ден.
Пиесата, с която талантливите актьори отново изненадаха своята публика бе „Сънят на Йони“. Децата пренесоха зрителите в съня на малката Йони, която нещеш ли се озова в невероятната, но непозната страна на приказките. За щастие на помощ й се притекоха Червената шапчица и Вълкът. С тяхна помощ тя откри верният път и успя да се запознае с всички любими герои от приказките: Рапунцел и лошата вещица, Котаракът в чизми, лошият магьосник от Оз, придружен от свитата си и красивата Шехерезада. Сънят на Йони бе истинско приключение, който тя едва ли скоро ще забрави, но както всички сънища и той имаше своя край.
След края на пиесата кметът на Община Бяла поздрави ръководителката на театралната група Лилия Драгнева, за усърдния труд положен през тези 10 години. Пожела и още много години вдъхновение и все така да успява да омагьосва децата на Бяла с красивата магия на театъра.
Своята ръководителка не бяха забравили и първите актьори, взели участие при самото сформиране на училищния театър. Днес те вече абитуриенти, но в тях все още са живи споменете от техните изяви в национални и международни фестивали.

За тези десет години над 50 деца са преминали през театралната школа на ОУ „Отец Паисий“, много са и спечелените от трупата награди:
2006 г. – ІІІ място на Националния детско-юношески театрален фестивал на руски език в гр. София
2007 г. – І място на Националния детско-юношески театрален фестивал на руски език в гр. София
2008 г. – ІІ място на Националния детско-юношески театрален фестивал на руски език в гр. София
2009 г. – Почетна грамота за най-добра инсценировка на приказка на Националния детско-юношески театрален фестивал на руски език в гр. София
2010 г. – ІІ място на ХІ Международен Варненски фестивал „Приказка за теб”
2011 г. – ІІІ място на ХІІ Международен Варненски фестивал „Приказка за теб”
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация