#   Статии
16.03.2018
ЗАПОЧНА ЗАПИСВАНЕТО ЗА УЧАСТИЕ В Х НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЧИТАЛИЩАТА В БЯЛА

Няколко читалища вече са заявили желанието си за участие в юбилейното издание на Събора в Бяла.

Предвид увеличаващата се популярност тази година Съборът ще се състои в рамките на 5 дни от 19 до 23 юни. Мястото на провеждане отново е централният площад в Бяла.

През 2017 година в събитието участваха близо 70 читалища с над 1 400 самодейци от цялата страна. Тази година се очаква броят на участниците да бъде по-голям от всякога.

„Съборът е място за среща на читалищни дейци от всички краища на България. Всяка година посрещаме нови участници, които с времето стават наши приятели. Освен концертната програма, в рамките на Събора провеждаме дискусии, с участието на представител на Министерство на културата, на които обсъждаме важни теми, свързани с дейностите на читалищата. Каним всички читалища да станат част от Националния събор на читалищата, като доведат своите танцови и певчески състави. Приветстваме и по-нестандарните форми на изява, скечове, възстановки на обичаи от различните области на страната. Отново ще организираме изложението „Читалища - Произведено в България“, за всички читалища, които развиват клубове по приложни изкуства. Надяваме и тази година съборът да се превърне в празник на българското самодейно изкуство, както в предишните години. Във връзка с десетата годишнина на Събора подготвяме много изненади за нашите участници. И нещо много важно тази година Националният събор на читалищата ще бъде под патронажа на Министерството на културата.“ споделя Снежанка Фотева секретар на читалището организатор.

Читалищата, които желаят да бъдат част от събитието трябва да изпратят попълнена заявка за участие до 31 май 2018 година на електронна поща: chitalishte_1928@abv.bg или на адрес 9101 гр.Бяла, обл.Варна, ул.”Андрей Премянов”№14, Читалище”Пробуда- 1928” За събора на читалищата.


Можете да изтеглите:
Покана
Заявка за участие
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2019
начало | карта на сайта | © Copyrights | webdesign | помощ | администрация