#   Статии
07.09.2022
С фолклорен концерт и пъстроцветна заря Бяла отпразнува годишнина от обявяването си за град.

С празничен концерт на площад „Европа“ бе отпразнувана 38-та годишнина от обявяването на Бяла за град. Въпреки ветровитото време много жители и гости на града се бяха събрали, за да се насладят на богата фолклорна програма с участието на танцов състав „Хороигралци Аспрос“ при НЧ „Пробуда 1928“ с ръководители Зоя Георгиева и Никола Николов и Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Гергана Баналиева поднесе изненада на публиката, като изпълни своята авторска песен „Песен за Бяла“. Изпълнението бе придружено от хореография, която „Хороигралци“ подготвиха само за няколко дни.

В началото на концерта бяха връчени и две награди, на хора, които с дейността си са допринесли за популяризирането на нашия град. Доц. д-р Валери Йотов – ръководител на археологическата експедиция на нос Свети Атанас получи грамота за заслуги в изследването и популяризирането на археологията и историята на Бяла. Втората грамота бе връчена на щангиста Христо Христов. Христо прославя Бяла и България на всички спортни форуми, на които участва. През настоящата година той отново е европейски шампион по вдигане на тежести в тежката категория.
Празничният концерт приключи с пъстроцветна заря, която изпълни нощното небе на Бяла.

През целия празничен ден Античната крепост на нос Свети Атанас и музея работиха без входна такса, радвайки се на голям интерес, както от туристите, така и от местните.
Събитията по повод празника на Бяла продължават до 10 септември, а програмата може да видите тук.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация