#   Статии
07.09.2022
ДЮШ „Спартак“ (Варна) спечелиха турнира „Бяла къп“ 2022

На 6-ти септември на градския стадион в Бяла се проведе традиционен детски турнир по футбол „Бяла къп“. Спортната надпревара бе организирана от ФК „Черноморец Бяла“ под патронажа на кмета на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов. Турнирът бе организиран във формат „Футбол 7“ за отбори от възрастова група 2012-2013 година. Събитието бе включено в богатата програма, с която Бяла чества своя празник.

Тазгодишното издание на „Бяла къп“ бе спечелено от ДЮШ „Спартак“ (Варна) с треньор Димитър Трендафилов. Със сребърните медали останаха момчетата на Тихомир Трифонов от ФК „Локомотив“ (Дряново), а в битката за третото място вторият отбор на „Спартак“ надделя над домакините от „Черноморец“. Така водените от Огнян Чобанов деца от Бяла останаха на четвърто място. Пети в класирането са ФК „Делфините“ (Варна) на Илко Станчев, шести се подредиха отбора на ДФК „Приятели“ с треньори Бойко Косев и Мартин Иванов, седми и осми съответно са отбора на Белослав с треньор Стоян Димов и „Одесос“ (Варна), водени от Станислав Фердинандов.

Присъдени бяха и 4 индивидуални награди:
- най-добър вратар на турнира – Димитър Ненов от „Делфините“
- най-добър защитник на турнира – Симеон Събев от „Приятели“
- най-добър нападател на турнира – Никола Екимов от „Локомотив“
- най-полезен играч в турнира – Борис Великов от „Спартак“

Благодарение на сърцатата игра на децата и показаният феърплей „Бяла къп“ бе един истински спортен празник. Турнирът се организира за четвърта поредна година, а тенденцията е всяка година в началото на септември Бяла да събира деца от различни футболни школи, които да се борят за Купата на кмета.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация