#   Статии
10.11.2023
Кметът на Бяла – инж. Пеньо Ненов и новият общински съвет положиха клетва

Инж. Пеньо Ненов официално започна втори мандат като кмет на община Бяла. Тържествената церемония за встъпване в длъжност и полагане на клетва се проведе в залата на читалище "Пробуда", в присъствието на областния управител на област Варна г-жа Андрияна Андреева и жители на общината.

Тържественото заседание беше открито с изпълнението на химните на Република България и Европейския съюз. Председателят на Общинската избирателна комисия, г-н Искрен Игнатов, връчи удостоверенията за избор на новите представители на общината.
Областният управител на област Варна, г-жа Андрияна Андреева, приветства присъстващите и изрази своите пожелания за успешен мандат. Под нейното ръководство инж. Ненов, кметовете на населените места и общинските съветници тържествено положиха клетва и подписаха своите клетвени листи. Като символ на отговорността към общността, инж. Ненов получи официалната "Огърлица с герба на Бяла".

Анастас Трендафилов бе преизбран за председател на Общинския съвет, като ще продължи да ръководи работата на съвета през следващите четири години.
В новият общински съвет от ПП ГЕРБ ще има шестима съветници: Анастас Трендафилов, Блага Янакиева, Василева Баналиева, Деян Янчев, Николай Георгиев и Христина Койчева. Последвана от МК "Граждани за общината" с 4 мандата – Александър Дойчев, Георги Иванов, д-р Любиша Блажевски и Павлина Юриева. На трето място е "Възраждане" с 1 мандат – Анастасия Трецкова.


Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация