#   Статии
20.02.2024
Първият мобилен пункт за кръводаряване пристига в Бяла

На 28 февруари 2024 г., в периода от 09:00 до 12:30 часа, ще бъде организирана една важна и благородна инициатива. Община Бяла съвместно с на Районния център по трансфузионна хематология във Варна, организират традиционна акция по доброволна кръводаряване. Специално за инициативата в градът ни пристига първият в страната мобилен пункт за кръводаряване, дарен от Сдружение „Аз вярвам и помагам“.

Мобилният пункт ще бъде разположен на централния площад "Европа" и ще предостави възможност на всички желаещи да се включат във важната акция на даряване на кръв. Призоваваме всички здрави граждани на възраст от 18 до 65 години да дойдат и да дарят кръв, за да помогнат на нуждаещите се. В случай на неблагоприятни метеорологични условия, акцията ще бъде преместена във филиала на Спешна медицинска помощ в Бяла, намиращ се на адрес: улица "Йордан Ноев" №8.

Всеки участник в акцията на 28 февруари ще получи ваучер за закупуване на хранителни продукти на стойност 58 лева (8 лева от РЦТХ-Варна и 50 лева от Община Бяла), както и два дни платен отпуск, съгласно чл. 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда.

Дарете кръв, спасете живот! Община Бяла и Районния център по трансфузионна хематология Варна ще ви очакват на 28 февруари в Мобилния пункт за кръводаряване на площад „Европа“ !
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация