#   Статии
22.02.2024
В Община Бяла се проведе работна среща с Областния управител

На 15.02.2024 година в сградата на Община Бяла се проведе работна среща между Община Бяла и Областна администрация – Варна, на която присъстваха кметът на Община Бяла – инж. Пеньо Ненов, заместник-кметът г-жа Милена Катрева - Панайотова, секретарят на Община Бяла Йордан Чернев, областният управител проф. Андрияна Андреева, заместник-областният управител Огнян Рачев и всички кметове на по-малките населени места в общината. Срещата беше организирана с цел разговор и адресиране на важни въпроси, свързани със състоянието на транспорта и подготовката на Община Бяла за предстоящия туристически сезон.

Транспортните проблеми, които засягат Община Бяла, бяха първата обсъдена тема по време на срещата. В този контекст, областният управител проф. Андрияна Андреева сподели, че всички общини в областта изпитват подобни проблеми. Бяха представени плановете на Община Бяла, свързани с ремонта на сградата на автогарата, нейното въвеждане в експлоатация, както и маршрута на новото туристическо влакче, което общината успя да закупи по проект в края на 2023 година.

Освен това, на срещата бе представен и план за подготовката на Община Бяла за предстоящия туристически сезон. Областният управител сподели за инициатива на областната администрация за разработване на туристически маршрути в областта, които да включват и по-малко популярни обекти, като така се насърчи разнообразието и интереса към културното и природното богатство на региона.

В рамките на срещата беше представен и културният календар на Община Бяла, както и туристическият портал www.gotobyala.com, които ще служат като важни информационни ресурси за местните жители и посетителите на общината. Културният календар на Община Бяла е богат и разнообразен и в него са включени събития, които ще се проведат във всички населени места от общината.
Тази работна среща представляваше първа по рода си инициатива, насочена към обсъждане на местни проблеми и намиране на конструктивни решения с активното участие на представители от Община Бяла и Областна администрация.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация