#   Статии
21.05.2009
ПЛЕНЕР В БЯЛА „ЦВЕТОВЕТЕ НА БЯЛА” (09 – 17 май 2009)

16-май, (събота) от 19.00 часа, на площад „Европа „ бе открита представителната изложба „Цветовете на Бяла”.
За първи път в Бяла се провежда арт-пленер с мото „Цветовете на Бяла”. Пленерът е иницииран от кмета на община Бяла – Анастас Трендафилов. По негова покана в общината гостува група от 21 талантливи ученици в Националната художествена гимназия „Илия Петров” в София. Повечето от тях са носители на национални и маждународни награди. Младите художници рисуваха пейзажи, вдъхновени от интимната атмосфера на морското градче, морето и съхранените, благодарение политиката на общината, природни красоти на прочутата „Бяла скала” , Кара дере и други еко-зони в общината.
Идеята е този пленер да стане традиционен и да се провежда всяка година в навечерието на 24 май - Празникът на българската просвета и култура.
В знак на благодарност към жеста на общината, част от творбите, сътворени на пленера бяха дарени от техните автори и ще поставят началото на Художествена колекция.
От своя страна Кмета на общината награди НУИИ"Илия Петров" гр.София с плакет и книгата " 1000 причини да се гордеем че сме българи".

Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация