#   Статии
28.02.2010
Ученици от ПГССТ гр.Бяла взеха участие в Регионалното състезание по барманство,готварство и сервиране в гр.Добрич

На 27 февруари 2010г. в гр.Добрич се проведе ежегодното Регионалното състезание по барманство,готварство и сервиране в което взеха участие осем отбора от градовете Варна, Добрич, Силистра, Търговище, Балчик, Провадия, Шумен и Бяла.
Отбора на ПГССТ гр.Бяла с ръководител г-жа Стефка Панайотова преподавател по професионална подготовка в гимназията се представи с трима участника. В категорията готварство и сервиране, ученичките Славена Любомирова и Жаклин Кабаиванова и в категорията барманство Димитър Николаев всички от ХІ клас.Постигнатото 5 място при барманите от ученика Димитър Николаев показа,че нашите ученици получават една много добра професионална подготовка, имат самочувствие на знаещи и можещи, и могат да се конкурират с учениците както на регионално та
ка и на национално ниво.
Г-жа Панайотова ръководи група в рамките на клуб "Вкусно" по проект BG051PO001-4.2.03-0555 „Комплексна програма за извънкласна дейност през 2009-2010 г. в община Бяла”. Учениците също участват в клуба и подготовката им протече в часовете по извънкласна дейност.
Проектът е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
Макар и да не успяха да се класират за Националното състезание нашите ученици показаха завидни умения и в двете категории. Нека им пожелаем успех!
Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация