#   Статии
14.02.2007
Ветерани, пенсионери и военни от резерва се сдобиха с нов клуб в Бяла

С водосвет и прерязване на трикольора, както и с традиционните хляб и сол в центъра на Бяла бе открит клуб на пенсионера, ветераните от войните и офицерите и сержантите от резерва и запаса.

Както съобщи зам.-кметът Олег Атанасов идеята е на кмета и се е зародила още преди три години. Тогава кметът обещал да намери помещение и днес придобивката вече е факт. Клубът се намира в центъра на града на мястото на бившия Туристически информационен център. Той бе пребазиран в салона на бившата ритуална зала на площад “Европа”, като бе посетен от много туристи, гости, делегации и дори президентът Георги Първанов. Въпреки това съветниците от местния парламент не приеха за насъщен разхода и не го одобриха в отхвърления за 2006 г. бюджет, каза още г-н Атанасов. Но поне сега взеха решение това помещение да се даде на хората от третата възраст и рано излезлите в пенсия военни.

В Бяла ветераните от войните са 9, около 15 са военните от запаса и резерва, сред които е и зам.-кметът. Те, заедно с хората от третата възраст ще имат възможност да разнообразяват ежедневието си с развлекателни игри, като си пийнат кафенце или безалкохолно, което клубът предлага.

Оборудването на клуба струва около 15 000 лева собствени средства на общината и реконструкцията е започнала през септември м.г. Най-големи заслуги за създаването на новата база има Карамфил Карамфилов, който отговаря в общината за гражданска защита и защитата на класифицираната информация. Председател на дружеството в Бяла е Господин Шейтанов.

Празникът за ветераните и хората от третата възраст бе уважен от адмирал о.з. Константин Богданов, председател на Областния съвет на офицерите и сержантите от запаса и резерва, полк. о.з. Васил Вълчев, председател на Областния съвет на ветераните от войните, заместник началника на военното окръжие подп. Михайлов, ръководството на местната администрация начело с кмета Илиян Цонев и гости за тържествата.
Автор: www.byala.org

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация