#   Статии
31.05.2012
Трети национален пленер по дървопластика

Бяла става домакин за трета поредна година на Национален пленер по дървопластика от 25 май до 5 юни 2012 г.

Следвайки амбицията да се превърне в център на културен туризъм малкият черноморски град, със съдействието на Съюза на българските художници, предлага на жителите и гостите си уникална възможност да се насладят на цялостния творчески процес на шестима известни майстори на дърворезбата.

В продължение на десет дни Роберт Цанев, Веселина Георгиева, Панчо Куртев, Стелиян Стелиянов, Васил Попов и Валентин Митев ще творят скулптури от дърво на тема „Функционална дървопластика - пейки”, които ще останат да красят морския град като дарение за упоритите усилия на общината и кмета Анастас Трендафилов да популяризират талантите на България.

„Убеждавам се колко значимо е подобно преживяване за един творец! Да работиш в приятна атмосфера, с хора които си помагат помежду си, да виждаш как идеята на всеки един от нас постепенно се реализира, да се докоснеш до различен начин на мислене е несравнимо като усещане, носи широта на погледа и обогатява!” са думите на първата жена участник в пленера – Веселина Георгиева.

Закриването на Третия национален пленер по дървопластика ще се състои на 5 юни в град Бяла и ще се отбележи с празничен концерт от 19.00 часа, площад „Европа”.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация