#   Статии
28.06.2012
Конкурс-концерт на Европейска школа за изкуства в град Бяла

Дни преди началото на IV Национален събор на читалищата на сцената на читалище „Пробуда“, град Бяла се изявиха възпитаници на Европейската школа за изкуства „Белите скали“ от Русия.

Артистичните таланти на училището се състезаваха в различни категории – хореография (класически, народни и модерни танци); актьорство майсторство и художествено слово; естраден вокал (ансамбъл и соло) и инструментална музика (соло).

За пореден път театъра показва, че във време, когато децата ни растат общувайки все повече чрез екран, сценичните изкуства са изключително важни за развитието на тяхната креативност и експресивност.

От 29 юни до 1 юли се организира, изключително от община Бяла, IV Национален събор на читалищата. Събора е уникален за страната, защото дава поле за изява на читалища от всички краища на България да представят най-доброто от своята продукция и да дебатират по актуални читалищни проблеми. В тазгодишното издание на Събора ще участват 50 читалища от 12 области и над 1 000 артисти и изпълнители в самодейни колективи.
Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация