#   Статии
05.08.2012
С конкурси и много музика продължава Седмицата на морето

С изключително много настроение и вълнения премина конкурса за пясъчни замъци в Бяла в петък. Изумителни пясъчни структури бяха изваяни в надпреварата, в която детското въобръжение и сръчните ръце на майки и татковци се състезаваха. Награди имаше за всички малчугани и деня продължи с големи морски приключения и пиратски нападения на пясъчните замъци.

Вечерта площада на красивия морски град беше озвучен от гласовета на група „5-те сезона“. Мина, Краси, Миро и Цани са възпитаници на композитора Стефан Диомов, който сформира групата през 2008 г. Групата изпълни авторски песни от дебютния си албум „Танц с вечерния дъжд“, хитове на Стефан Диомов, както и песни на ABBA, Андрю Лойд Уебър и любими български поп произведения.

Събота бе деня на Пловдивските таланти в Бяла. Красивите гласове на момичетата от трио „Сопрано“ покориха публиката. Репертоарът им включваше популярни класически арии, евъргрийни, руски песни, поп изпълнения и много други хитове. Вечерта стана още по-интересна и наелектризираща, когато певицата Цветелина се включи с македонски, тракийски, родопски, странджански и добружански народни песни. Българската фолклорна музиката развълнува дори и чуждестранните гости на Бяла, които също се хванаха на хората.

Седмицата на морето Бяла 2012 продължава днес със спорт. Турнирът по плажен волейбол ще започне от 10:00 часа на плаж „Водна пързалка“, а вечерта от 20:30 часа ще се състои концерт на Етрополската духова музика.
Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация