#   Статии
07.08.2012
Виртуозен концерт на струнен квартет "Интро" в Бяла

Струнен квартет „Интро“ представи възпламеняващ концерт за Седмицата на морето в Бяла. Виртуозните дами Радостина, Веселина, Ани и Деница омагьосаха публиката със своите майсторски интерпретации на класическа музика в съвременен аранжимент.

Възпитанички на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство, гр. Пловдив квартета започва своята блестяща кариера през 2001 г. Тяхната реализация и музикалните идеи са дело на Жан Пехливанов - преподавател в АМТИИ и мениджър на групата.

През 10-те години присъствие на сцената, момичетата започват все по-смело да експериментират в стилове, звук и сценично присъствие. Стараейки се да избегнат сравнения с подобни формации, квартетът започва да работи от 2005 г. с брас секция, гайда, като включва и вокали в пиесите си. Към настоящия момент част от „Интро“ са и: Благой Гешев – тромбон, Тодор Ючев – тромпет и Трифон Трифонов – флейта.

„Интро“ представи в Бяла и своите два сингъла "Sweeter than sin" и "Surrender your love" – компилация от техно бийт и вокали.

Часове преди началото на концерта се проведе и конкурс за рисунка на асфалт. Малчуганите смело развихриха тебеширите и за минути централната улица в Бяла се превърна в живописно платно от морски приключения.

Община Бяла организира една изключително вълнуваща и интересна Седмица на морето, която тази вечер ще се закрие подобаващо. Музикалното трио „Уникалните гласове“ и ансамбъл „Българе“ ще представят невероятен спектакъл от 20:30 часа на площад „Европа“.
Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация