#   Статии
23.08.2012
Деца от Бяла участваха в благотворителен културен форум

Децата от лятна театрална школа „Мечтатели“ се включи в благотворителния културен форум „Арт Емона“. Форумът се провежда вече за трета поредна година в село Емона и чрез него се събират средства за възтановяване на църквата „Свети Никола“.

Емонският манастир "Св. Николай Мирликийски" заема живописно място на спускащата се към морето старопланинска верига и има прекрасен изглед към морето. Основан в X в., манастирът е даряван с имоти от цар Иван-Александър през ХІV в. В него е живял знаменитият български исихаст Теодосий Търновски.

Църквата вече е частично укрепена и около нея е издигната ограда. Хората от селото се надяват да бъде направен необходимия ремонт и уникалният паметник на културата да бъде запазен.

Главен инициатор на форума е художничката Марина Гачева, която благодари сърдечно на Община Бяла и театралната школа за участието им в инициативата.

Детската лятна театрална школа „Мечтатели“ се организира със съдействието на Община Бяла, актрисата Таня Кожухарова и сценаристката и режисьор Симона Попова. Ощината се надява успешното сътрудничество да продължи и да се превърне в традиция.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация