#   Статии
21.09.2012
Министър Цветан Цветанов посети община Бяла

В рамките на двудневната му обиколка на общините от Варненска област, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов се срещна с ръководството и представители на община Бяла. Присъстваха още народния представител Емил Радев, областният координатор на ПП ГЕРБ Иван Портних и административният секретар на партията Павел Христов.

След кратко представяне на напредъка на общината, се дискутираха и основни проблеми, свързани с развитието на региона. Кметът на общината Анастас Трендафилов обърна внимание, че археологическите разкопки на нос Св. Атанас са от изключително голямо значение за увеличаване възможностите за реализиране на повече приходи в региона и адаптиране в културно-туристическата инфраструктура по Българското Черноморие. Вече четвърта година, община Бяла сама финансира проучванията и е изразходвала над 350 000 лв. Въпреки направените многократни заявки до различни държавни финансиращи органи, до момента не е обърнато заслужаващото обекта внимание и подкрепа. Анастас Трендафилов също така изтъкна, че археологическият обект на нос Св. Атанас се цени високо в научните среди. Резултатите от проучванията са твърде интересни, откриват се важни, дори уникални за българската и европейската археология находки. Преди няколко месеца обекта бе специално посетен от преподаватели и студенти от Университета по раннохристиянска археология в Рим, а в средата на месец октомври изцяло проучения църковен комплекс (базилика, три кръщелни, жилище на епископа, кладенец за светена вода, винарна) ще бъде прeдставен на международна конференция по „раннохристиянска археология“ във Виена.

Други теми, които представители на местната общност обсъдиха с министъра бяха развитието на сектор „Рибарство“ и спорта в региона. Треньорът на футболен клуб „Черноморец Бяла”, Красимир Зафиров сподели, че общината също така е поела изцяло издръжката на отбора, който играе успешно във „В” Републиканска футболна група, както и на волейболния клуб „Черноморец”, който играе в „Б” Републиканска група.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация