#   Статии
05.10.2012
Месец на „Глобални библиотеки“ провеждат в Бяла

През октомври читалищната библиотека в град Бяла организира прожекции на филми и литературни прочити за учениците и чалчуганите в общината.

Библиотеката обслужва населението на града, на околните населени места от Общината и голяма част от младите хора (предимно учениците от ОУ „Отец Паисий”, Професионалната гимназия по селско стопанство и туризъм и студенти във висшите училища в гр. Варна).

През 2009 г. библиотеката спечели проект към Програма „Глобални библиотеки-България”. С този проект на библиотеката бяха доставени 6 бр. нови компютри за ползване на Интернет, 1 бр. мултифункционално устройство (ксерокс, принтер, скенер и факс) и мултимедия с екран - всички регистрирани читатели на библиотеката ползват услугата „Безплатен достъп до Интернет”. Чрез тази техника в библиотеката редовно се провеждат различни обучения и занимания с децата от ОУ „Отец Паисий”. Учениците от 2 до 8 клас посещават библиотеката, в която с помощта на мултимедията се презентират филми по изучавани произведения в училище съобразени с учебните планове. Гледат се филмите: „Ян Бибиян”, „Приключенията на Лукчо”, „Приключенията на барон Мюнхаузен”, „Принцът и просякът”, „Крадецът на праскови”, „Немили-недраги”, „Под игото”, „Приказка без край“ и още много други филмирани произведения, които се изучават в училище. Предвидени са занимания и с най-малките граждани на Бяла - децата от детска градина „Първи юни”, на които ще се четат детски книжки, ще се презентират детски приказки и т. н.

Библиотеката е институцията, която произвежда и предоставя услуги на голям брой потребители в общината, информационният център намиращ и осигуряващ все по-голям достъп до публична информация, място за отдих и почивка.

Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация