#   Статии
24.10.2012
В Бяла се организира Втори национален конкурс за поезия

Община Бяла и „Сдружение на писателите“ – Варна организираха Втори национален конкурс за поезия „Паметта на водата”.

Конкурсът цели да стимулира литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.

В конкурса взеха участие 73 автори от цяла България, като предлаганите от тях произведения не са били отпечатвани до този момент или публикувани в Интернет. Всички произведения бяха свързани с насочеността на конкурса, и в тях присъстваше водата – в многобройните интерпретации на този природен феномен.

Представените творби се оценяваха от национално жури от три члена, избрани от Инициативния комитет на наградата. Председател на журито бе доц. Людмила Стоянова. Елица Виденова – Директор на Радио Варна и член на Съюза на писателите и Иван Овчаров – Председател на „Сдружение на писателите“ – Варна и бивш Главен редактор на вестник „Кил“ бяха членове на журито.

Победители във Втория национален конкурс за поезия са Наталия Цветанова от Монтана, Валентина Йотова от София, Елена Денева от Полски Тръмбеш, Даниела Йорданова от Севлиево и Галина Иванова от Варна.

Награждаването ще се състои на 27 октомври от 17:00 часа в читалище „Пробуда“, гр. Бяла. Официални гости на мероприятието ще са членове на „Сдружение на писателите“ – Варна.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация