#   Статии
19.11.2012
За здравословните ползи от плуването

Плуването е здравословна дейност, чийто ефект трае цял живот.

Ползите за здравето, които плуването в басейн предлага, си струват усилията необходими за да стигнете до плувния басейн, да облечете банския си костюм и след това да влезете в басейна и да поплувате. Ако не знаете как да плувате, уроците по плуване или самостоятелните упражнения по плуване са чудесен начин да се насладите на фитнес спорта.

Плуването развива практически всички мускули в тялото (ако упражнявате разнообразие от стилове). Плуването може да развие общата сила на плувеца, издръжливостта и сърдечно-съдовата система.

Плуването предлага нещо, което никое друго аеробно упражнение не: способността да развиете тялото си, без да въздействате грубо върху вашата костта структура. Когато човешкото тяло е потопено във водата, то автоматично става по-леко. Когато е потопено до гръдния кош тежестта на теглото ви се намалява около 25 до 35%; с вода до врата, вие само трябва да поемете 10 процента от собственото си тегло. Останалите 90% се поемат от басейна.

Доказано е също така, че плуването подобрява здравината на костите, особено при жени след настъпване на менопауза.

В допълнение към тонизиращото въздействие върху видимите мускули, плуването също спомага за подобряване на най-важния мускул в тялото ни: сърцето.

Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2024
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация