#   Статии
03.12.2012
ФК „Черноморец 2003 Бяла“ – 10 години постоянен участник във „В“ Републиканска футболна група

Интервю с Красимир Зафиров – старши треньор на ФК „Черноморец 2003 Бяла“.

Репортер: Господин Зафиров какво се случва с футболния отбор, на който Вие вече 10 години сте треньор?

Красимир Зафиров: През 2013 г. ФК „Черноморец 2003 Бяла“ ще навърши 10 години, откакто е постоянен участник във „В“ Републиканска футболна група. До 2003 г. отборът е играл в окръжните групи. След като аз поех отбора през същата година станахме участник във „В“ Републиканска футболна група. „В“ група е трети ешалон в Републиканското футболно първенство. От сезон 2003-2004 г. нашият отбор е единствен участник от област Варна във „В“ група. Има отбори, които са отпадали, други са се отказвали, някои са влизали в по-горна група, но ние сме постоянния участник. Това е едно много добро постижение и е повод за гордост. Аз лично, който съм родом от Бяла и сега живея в Бяла, се гордея с това.

Репортер: Кои са най-големите Ви успехи с отбора до днес?

Красимир Зафиров: През 10 години, откакто участваме във „В“ Републиканска футболна група сме получавали различни награди. През 2005 г. бяхме втори в класирането на групата и получихме покана да участваме в професионалния футбол. Имахме възможност да играем в „Б“ Републиканска футболна група, но от финансова гледна точка това не е обосновано, защото там разходите са неоправдано високи за формата и бюджета на нашата община. Изискванията са големи. Трябва да се поддържат общо около 5-6 отбора от юношеска и детска вързаст, което за нас е невъзможно. Нашите възможности са да играем в групата, в която сме в момента. Изискванията и там не са никак малки. Трябва да участваме с два отбора – деца и юноши-старша възраст, което и правим. Общото мнение на всички, в това число и ръководството на общината, е че нашето място е във „В“ Републиканска футболна група, където се представя ме добре.

Репортер: Какво ще кажете за представянето на отбора през настоящия футболен сезон?

Красимир Зафиров: Настоящият сезон 2012-2013 г. не тръгна по най-добрия начин. Причините за това са много и най-различни. Може би най-важната между тях е, че трудно попълваме отбора с млади футболисти от Бяла. Причина за това е, че след като завършат VII или VIII клас повечето от юношите отиват да учат във Варна и се прекъсва връзката. За да участваме в групата, задължително е да имаме и детски отбор. В момента се работи с около 25 деца до VII клас. Те са разделени на 2 групи – едната група тренира в ОУ „Отец Паисий“ с учителя Венцислав Миланов, а другата група тренира на стадион „Черноморец“ под ръководството на Фильо Молов. Както споменах, сезонът започна трудно, но през последните 6-7 кръга играта ни се подобри. В отбора започнаха да играят 2-3 футболиста, които се върнаха от чужбина и качеството на игра се подобри. Това е видно и от резултатите в последните мачове, където победите преобладават. На 25 ноември завърши есенния дял на първенството, а през месец февруари следващата година започва втория дял. Надявам се отбора да играе по-добре от есента и да се класира подобаващо.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация