#   Статии
17.12.2012
Детска лятна театрална школа „Мечтатели“ гостува на Радио Варна

Детска театрална школа „Мечтатели“ се включи в програмата на Радио Варна в подкрепа на млади таланти "Криле за начало". На 3 декември децата от Бяла представиха пред гостуващата публика на радиото спектакъла за „събуждане на възрастни“ – „Децата на морето“.

Събитията, които Радио Варна организира през месец декември са посветени на 78-та годишнина на медията. „Желанието ни е да бъдем интересна, дебютна и иновативна сцена в град Варна и да подкрепяме младите артисти. За нас е удоволствие и чест, че ни гостувате“, приведства децата Елица Виденова – Директор на радиото. Представлението на детската школа от Бяла е едно от първите мероприятия, които радиото инициира за възраждане и популяризиране на радиотеатъра.

Спектакълът за „събуждане на възрастни“ търси и връща вече порасналото дете към спомените за морето и щастливите летни дни прекарани в събиране на слънчеви лъчи. Представлението на децата събуди заспалото огънче във всеки пораснал зрител – един прекрасен подарък в навечерието на Рождество Христово.

Преди началото на представлението децата разгледаха и изложбите в Арт салона на радиото посветени на 9 декември 1934 г. – деня, който Радио Варна тачи като свой рожден ден и първи стъпки в българското радиоразпръскване.

Детска театрална школа „Мечтатели“ бе основана със съдействието на Община Бяла, актрисата Таня Кожухарова и сценаристката и режисьор Симона Попова.

В продължение на месец София Бутракова, Кристияна Таукчиева, Станислав Суков, Живомир Жеков, Ралица Кримска, Памела Желязкова, Яна Тодорова, Дебора Драганова, Михаел Бутраков, Савина Серафимова, Жана Йоргакиева, Стефан Тодоров и Калина Липовска подготвяха спектакъл за „събуждане на възрастни“ – „Децата на морето“. Премиерата на постановката бе на 13 август в читалище „Пробуда“, гр. Бяла. Спектакълът бе посрещнат с бурни аплодисменти от публиката.

Изявите на школата продължиха с участие на 21 август в благотворителната инициатива „Арт Емона“. Чрез културният форум в село Емона се събират средства всяка година за възтановяване на църквата „Свети Никола“.

Усилията на община Бяла са насочени към поддържане на успешното сътрудничество, подкрепа и популяризиране на школата.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация