#   Статии
22.02.2013
Проведе се онлайн конференция по здравословно хранене

На 21.02.2013 г. (четвъртък) от 11:00 часа библиотеката при Народно читалище "Пробуда 1928", гр. Бяла съвместно с Регионална библиотека "Пенчо Славейков", гр. Варна проведоха онлайн конференция на тема: "Здравословно хранене и здравословен начин на живот".

Десет библиотеки и читалища от цялата страна се включиха в инициативата.

На тази конференция жителите на общината имаха възможност да слушат и гледат презентация изнесена от д-р Поптомова, специалист от РЗИ-Варна.

Според д-р Поптомова храненето е здравословно, когато чрез храната се набавя на организма достатъчно енергия и всички видове хранителни вещества (белтъци, мазнини, въглехидрати, витамини, минерали). Нормално телесно тегло се поддържа чрез постигане на баланс между приетата храна и изразходваната при ежедневната дейност на човек енергия.

Основните препоръки на д-р Поптомова за здравословно хранене и здравословен начин на живот е консумирането на разнообразна храна и ежедневната консумация на представители на всички основни групи храни. Д-р Поптомова подчерта също така, че не мазнините, а захарните продукти са основен причинител на висок холестерол.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация