#   Статии
01.03.2013
Баба Марта окичи с мартенички децата в Бяла

Баба Марта окичи с мартеници ръчичките на децата от Детска градина „Първи юни“ в град Бяла. Малчуганите посрещнаха скъпия гост с усмивки, весело настроение, много стихотворения, песни и танци. По-големите деца от подготвителната група откриха тържеството със сценка за българските традиции и обичаи свързани с любимия празник. Последваха участия с песнички и забавни танци на всички дечица. Баба Марта им разказа за легендата за мартеницата и ги окичи за здраве и сила. Тържеството завърши с почерпка с пшеничена пита и лакомства.

Преди тържеството децата посетиха община Бяла, за да закичат своята триметрова мартеница, която сами са направили и да поздравят администрацията със пролетни стихотворения.

Учениците от ОУ „Отец Паисий“ също очакваха с нетърпение големия български празник. За да посрещнат Баба Марта подобаващо те подготвиха във всяка класна стая кътове с ръчно направени мартеници и пролетни рисунки. Децата се надпревархава да покажат своите окичени с червено и бяло ръце, а слънцето сякаш почувства усмивките им и ги приветства с един топъл пролетен ден.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация