#   Статии
06.03.2013
Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Бяла работи все по-активно

Новата година започна изключително активно за Центъра за социална рехабилитация и интеграция в гр. Бяла, обл. Варна.

Ръководителят на центъра Сребра Костадинова организира среща, която целеше запознаване с потребителите и проучване на мотивите им за включването им в ЦСРИ, очакванията им от работата и техните предложения за дейности.

За празника Трифон Зарезан гостуваха ученици от Арт- клуба при ПГССТ гр. Бяла, водени от Уршула Христова. Децата бяха изработили златни сърчица за хората от Дома за възрастни хора с физически увреждания, Защитеното жилище и ЦСРИ. За децата беше полезно да подарят част от труда си на тези хора и да се докоснат за кратко до техния начин на живот, а за възрастните беше трогателен жеста да получат подаръче за празника.

Водят се групови тренинги по метода на Позитивната психология. Целта е постигане на самопознание на участниците и свързването им в групата.

През седмицата на мартеницата активно се включиха, както потребителите на ЦСРИ, така и хора от ДВХФУ, служители и ученици от V „б“ клас при ОУ „Отец Паисий“, гр. Бяла. Децата изявиха желание и занапред да се включват в дейността на Центъра.

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е формиран през януари 2011 г. В него членуват 10 потребители и дейностите на центъра обхващат, както занимателни и разнообразни за осмисляне на свободното време часове, така и консултантски за решаване на емоционални проблеми, стрес и депресия.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация