#   Статии
23.04.2013
Гледаме "Ганьо Балкански" в чест на Калата

Бенефисен спектакъл в чест на големия български артист Георги Калоянчев – Калата ще се проведе в град Бяла. Любимецът на публиката ще бъде почетен с най-ярката и незабравима своя роля, тази на Ганьо Балкански. Култовата за няколко поколения български зрители театрална постановка „Господин Ганьо Балкански“, адаптирана от Георги Данаилов, под режисурата на Никола Петков и по музика на Юрий Ступел, ще бъде поставена във вторник – 30 април от 19:00 часа на сцената на НЧ "Пробуда-1928".

В нея ще участват артисти от Сатиричен театър „Алеко Константинов“ – София и Драматичен театър „Невена Коканова“ – Дупница. Интересно за публиката е, че в коронната роля на Калата ще видим не друг, а синът му Ивайло Калоянчев. Героят на Алеко Константинов този път обаче не е онзи демонстративен простак и парвеню, а предпочита задкулисните борби и удари.

Актьорският състав се допълва още от добре познатия на публиката Славчо Пеев, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Илчев, Георги Бояджиев, Василка Сумева, Снежана Малковска и спортната журналистка, телевизионна водеща и актриса Люба Пашова.

ДАТА: 30.04.2013 г.
ЧАС: 19:00
МЯСТО: ЧИТАЛИЩЕ "ПРОБУДА-1928", ГРАД БЯЛА
ВХОД: СВОБОДЕН

З А П О В Я Д А Й Т Е!
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация