#   Статии
24.05.2013
Бяла отпразнува светлия Ден на славянската писменост, на българската просвета и култура

Бяла почете светлия празник на славянската писменост, на българската просвета и култура - 24 май.

ОУ „Отец Паисий“ и ЦДГ „Първи юни“ организираха тържествен концерт в НЧ „Пробуда - 1928”. Програмата бе открита с шествие на ученици и учители и внасяне на българското знаме в читалището под звуците на всеучилищния химн "Кирил и Методий". Официални гости на тържеството бяха кмета на община Бяла Анастас Трендафилов, зам. кмета Костадин Самарджиев, София Кирова – председател на Общинския съвет, общински съветници, учители и културни дейци. Поздравителни слова за празника оправиха кметът на общината и директорът на основното училище – Дилян Дончев.

Малчуганите от детската градина поздравиха жителите и гостите на общината с разкошни танци и песни. Празничното настроение подеха учениците от ОУ „Отец Паисий”, които бяха подготвили множество и разнообразни стихове, народни танци и музикални представления.

Атмосферата бе подготвена от красива изложба в основното училище.

Младежите от Професионалната гимназия за селско стопанство и туризъм организираха вкусна почерпка.

Учителите и културните дейци от Бяла са достойни последователи на славянските първоучители. Признателност към неуморния им труд и усилия за поддържането на българската народност и дух, бликаше по светналите от радост и гордост лица на десетки родители, баби и дядовци.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация