#   Статии
24.06.2013
Художници творят живопис на живо на площад „Европа“ в Бяла

Започва V-ят Международен арт пленер в град Бяла. От 23 до 28 юни художници от от Русия, Холандия, Грузия, Литва, Турция, Азербайджан и България ще пресъздават Бяла в платната си. В продължение на 5 дни виртуозите на четката ще творят пред очите на гостите и жителите на града всеки ден от 17 до 20 часа на площад „Европа“ . Творците ще пресъздадат на платно красивата природа и забележителности на града и ще популяризират Българското Черноморие на два континента.

Тази година ще видим „Бяла и морето“ през погледите на Артурас Кавалияскас, Даниел Йорданов, Нилуфер Иналтонг, Давит Угрелидзе, Елена Букина, Елене Мелкадзе, Хан Щустер, Николай Ханзаров, Светлана Румак, Юсиф Катанов и Мария Алексиева.
Превърналия се в традиция пленер е едно от най- очакваните събития в културния календар но гр. Бяла.

Общината полага усилия да създаде спокойна и артистична атмосфера за вдъхновение на участниците и да популяризира пленера. Още през първата година от провеждане на мероприятието бе открит сайт – artshow.byala.org, което е изключително за културния туризъм по Черноморието и много важна предпоставка за привличане на световно известни майстори на четката.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация