#   Статии
10.08.2013
Със спектакъл на ансамбъл „Българе“ беше закрита „Седмицата на морето“ в Бяла

С много песни и танци Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ сложиха края на тазгодишната „Седмица на морето“ в гр. Бяла.
Талантливите танцьори са любимци на жителите на малкия морски град, а чуждестранните му гости останаха възхитени от красотата на българския фолклор.
В програмата бяха включени песни и танци от всички области на страната. Гвоздеят на програмата бе нещо, на което жителите на Бяла не са били свидетели до сега- фолклорно надиграване. Солистите от „Българе“ се състезаваха за наградата на кмета. Тя бе специално изработена за съревнованието статуетка. В надиграването се включиха представители от Шоплъка, Македонски комита, Северняшки разбивач на сърца, Тракиец и в ролята на Добруджанец хореографът на ансамбъла Христо Димитров, който със сърцатата си игра спечели аплодисментите на публиката.
Това бе последният концерт от поредицата за „Седмицата на морето“. Жители и гости на града споделиха очарованието си от тазгодишните празници посветени на морето. Всички благодарят на Община Бяла за добрата организация и разнообразна програма.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация