#   Статии
02.09.2013
Община Бяла откри втора изложба в Арт-Салона на Радио Варна

На 02 септември в Арт-салонът на Радио Варна бе открита изложба „Бяла и морето“. Сборна колекция от картини на български и чуждестранни художници участвали в „V Международен арт пленер Бяла – 2013“. Изложбата бе открита от зам. кмета на община Бяла, Костадин Самарджиев.

В експозицията са включени картини на Елена Букина, Давит Угрелидзе, Мария Алексиева, Йосив Катанов, Светлана Румак, Елене Мелкадзе, Хан Щустер, Нилюфел Иналтонг, Артурас Кава и организатора на пленера Даниел Йорданов, които взеха участие в юбилейното пето издание на Международен арт-пленер Бяла – 2013.

Събитието се провежда под патронажа на кмета на града Анастас Трендафилов. През тези 5 години, в които се провежда пленера, повече от 30 творци от цял свят са оставили своите послания за морето. А последните от тях могат да бъдат видени в Арт-салона на Радио Варна до 13 септември всеки делничен ден между 14 и 18 часа, а достъпа за посетители и свободен.

Откриването на изложбата в Арт-салона на Радио Варна сложи символично начало на празненствата по повод Официалния празник на град Бяла (5 септември).
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация