#   Статии
04.11.2013
Община Бяла обяви победителите в поетичния конкурс „Паметта на водата“

За трета поредна година бе организиран и Национален конкурс за поезия „Паметта на водата”. Поетичният конкурс се организира от Община Бяла, под патронажа на кмета Анастас Трендафилов и се провежда със съдействието на „Сдружение на писателите“ – Варна. Тазгодишното литературно съревнование се проведе под мотото: "Измислица ли е морето!" (Христо Фотев).

Участие в него взеха 32 талантливи поети от цяла България, с повече от 70 стихотворения. Журито: Ангел Дюлгеров, Владимир Стоянов и Милена Белчева, в пълна анонимност оцени всички произведения. Първо място бе присъдено на Павлина Йосева от гр. София. Второто място спечели Илиана Илиева също от гр. София. А третото бе разделено между Ивайло Терзийски от Силистра и Венцислав Василев от Варна.

Награждаването на победителите ще се проведе на 8 ноември(петък) от 18:00 часа в салона на НЧ „Пробуда 1918“ гр. Бяла.

В последните години черноморската община не спира да подпомага развитието на културния живот в България, организирайки събития в подкрепа на изкуството като Националния събор на читалищата, Международния арт-пленер и Симпозиума по дървопластика. Идеята на поетичния конкурс „Паметта на водата“ бе да стимулира литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация