#   Статии
22.11.2013
ОУ „Отец Паисий” отбеляза Световния ден за почитане паметта на хиляди хора, загинали по пътищата

ОУ „Отец Паисий” –гр. Бяла отбеляза 17.11.2013г.-Световния ден за почитане паметта на хиляди хора, загинали по пътищата.
С резолюция на Общото събрание на обединените нации всяка трета неделя от месец ноември е определена като Световен ден на възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.
Комисията по безопасност на движението в училището в състав: Хриска Христова.- председател и членове: Блага Янакиева и Николай Ненов подготвиха практическо занятие, в което участваха всички класове. Тази година акцентът падна върху безопасността на пешеходците като участници в движението.

Подготовката започна отрано. За практическото занятие бяха поръчани по 3 броя светлоотразителни жилитки и по една стоп палка „Стоп – деца!” за всеки клас, които всеки класен ръководител получи. В удобно за всяка паралелка време, децата, заедно с класните ръководители, под строй и организирано пресичаха улиците на град Бяла.

Със светлоотразителни жилетки бяха екипирани първото и последното дете от колоната, както и преподавателите.Те спираха със стоп палките превозните средства, а децата се придвижваха безопасно по улиците на градчето ни, коментираха и обсъждаха различни ситуации на пътя. Повечето шофьори търпеливо изчакваха да преминем, но имаше и такива, които ни заобикаляха и продължаваха напред, нарушавайки Правилника за движение по пътищата.Учениците се убедиха, че и на пешеходна пътека тип „Зебра” трябва да са внимателни, защото дори на нея не са защитени.

Децата, заедно с класните ръководители, под строй и организирано пресичаха улиците на град Бяла. Със светлоотразителни жилетки бяха екипирани първото и последното дете от колоната, както и преподавателите. Те спираха със стоп палките превозните средства, а децата се придвижваха безопасно по улиците на градчето, коментираха и обсъждаха различни ситуации на пътя.


Автор: Хриска Христова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация