#   Статии
21.12.2013
Откриха Късноантичната крепост на нос „Св. Атанас“

Игнажден бе двоен празник за жителите на гр. Бяла. След близо две години работа по проект „Консервация, реставрация, експониране и социализация на Антично селище и Късноантична крепост на нос „Св. Атанас” и превръщането им във водеща туристическа атракция на територията на Община Бяла Късноантичният комплекс беше открит.

На официалното откриване присъстваха кметът и зам. кметът на Бяла, Общинският съвет , инж. Коста Стоянов – ръководител на проекта, както и целия екип, без който това щастливо събитие нямаше да е факт. Археолозите: доц. д-р Валери Йотов –
гл. ръководител на археологическите разкопки и неговите колеги д-р Александър Минчев и Деян Янчев. Архитектите и проектантите дали своя принос за уникалността на обекта също уважиха събитието със своето присъствие. Силен интерес и от страна на жителите на Бяла, които са изключително горди, че в техния е открито талкова ценно историческо наследство.
След официалната част всички гости се запътиха към самия обект. Присъстващи споделиха, че са възхитени, от това което виждат. И поздравяваха целия екип на проекта, че е съумял да запази толкова важен паметник на културата, който ще се превърне в туристическа атракция не само на територията на Община Бяла и на областта, но и в национален аспект.

Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация