#   Статии
21.12.2013
Коледна магия на сцена в Бяла

Броени дни преди най-светлия християнски празник, Рождество Христово, децата на Бяла зарадваха малки и големи с изключителния спектакъл, който сътвориха на сцената на
НЧ „Пробуда 1928“. Към традиционното коледно тържество на ОУ „Отец Паисий“, в последния ден преди дългоочакваната Коледна ваканция, се присъединиха деца от ЦДГ „Първи юни“ както и самодейни състави към читалищата в Бяла и Попович. Обичайното празненство бе пре-върнато в пищен коледен спектакъл.
Господин Шейтанов – председател на читалищното настоятелство откри тържествено със слово към всички присъстващи.
В тон със старата българска традиция тазгодишния коледен концерт започна с коледари. Коледарската благословия е от много важна за следващата година. Момчетата нарекоха здраве и берекет през цялата година. С бурни аплодисменти публиката изпрати малките коледари за да посрещне едни други сладури - малчуганите от подготвителната група в ЦДГ „Първи юни“. С тяхната поява сцената засия и топлината и чистотата на децата заля залата. Никой не успя да скрие усмивката си при появата на тези сладури, които пяха и танцуваха.
Не само присъствието на децата допринесе за сиянието на залата. Уникалната ръчноизработена украса бе дело на Ваня Крамарска.
Редуваха танцови,солови и групови вокални изпълнения. Малчуганите от Вокална група „Хлапетата“ не припомниха най-красивите най-скъпите песни свързани с Рождеството на Божия син.
Разбира се децата не са единствените, които обичат и се вълнуват от Коледа. ГШП „Мелодия“ и хороигралци „Аспрос“ бяха специални гости на спектакъла. Концертът бе закрит с най-новата песен на „Мелодия“ също посветена на любимата ни Коледа. Всички участници и организатори положиха много труд, за да зарадват жителите и гостите на Бяла.
Изненадите не се изчерпаха само с песни и танци. Изведнъж вратите на залата се отвориха широко и един белобрад старец с много тежък чувал влезе заедно със своите помощници. Дядо Коледа дойде специално да поздрави талантите и да раздаде подаръци най-послушните деца. ♦

Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2023
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация