#   Статии
24.02.2014
ИГРАТА НА ШАХ Е СРЕД ЛЮБИМИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ИНТЕРЕСИ НА УЧЕНИЦИТЕ В БЯЛА

За втора поредна година в ОУ „Отец Паисий“ гр. Бяла се проведе турнир по шахмат. Инициатор на събитието бе Николай Иванов – старши възпитател в училището.
Участие в турнира мажеха да вземат всички ученици от V до VIII клас включени в проект BG051PO001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ . Интересът към надпреварата бе голям над 20 момичета и момчета показаха майсторство в шаха.
След изключително оспорвана тридневна борба на финала останаха двамата най-добри шахматисти в местното училище: Коста Хараламбиев и Димитър Илиев от VII клас. Но по правилата на спорта победителят може да бъде само един. По-голям майстор се оказа Димитър Илиев, който грабна златния медал.
Така древната игра отново бе център на вниманието на учениците, за три дни те забравиха компютрите и се отдадоха на различно занимание. След приключване на турнира децата споделиха, че у тях се е зародил силен интерес към шахмата и те ще продължат да играят, готвейки се за нови турнири
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация