#   Статии
11.04.2014
6 номинации за Бяла в конкурса „Чети и пътувай“

Конкурсът „Чети и пътувай“ (READ&TRAVEL) се организира за втора поредна година към Международно туристическо изложение „Културен туризъм“ Велико Търново. Официалното представяне на номинациите се състоя вчера.
Община Бяла за първи път участва в съревнованието с редица големи градове и общини утвърдени в сферата на културния туризъм. Малката община е изключително горда с тазгодишното се представяне, тъй като спечели 6 номинации. Този брой е значителен за община с размерите на Бяла. В различните категории ще се съревновава със София, Пловдив, Несебър и други.
Категориите, в които бяла е отличена сред най добрите са:
- Най- оригинален плакат – за афиша на Театрална школа „Мечтатели“ за постановката „Легенда за русалката и белия камък“;
- Най- оригинално туристическо издание – книгата и пътеводителя за Късноантичната крепост на нос Свети Атанас в гр. Бяла на авторите доц. Валери Йотов и д-р Александър Минчев;
- Голямата награда на журито за най-оригинално събитие в областта на културния туризъм за 2013 година – тук община Бяла има цели три номинации:
o Международен арт-пленер Бяла 2013;
o Национален симпозиум по дървопластика Бяла 2013;
o Национален събор на читалищата Бяла 2013;
Победителите в конкурса ще бъдат обявени в събота (12 април) на заключителната вечер на изложението „Културен туризъм“
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация