#   Статии
12.05.2014
„Да погледнем от другата страна” бе мотото на Деня на ученическото самоуправление

09. 05. 2014г. - Денят на Европа, в ОУ "Отец Паисий" град Бяла се отбелязва като "Ден на ученическото самоуправление". Ученици и учители съвместно приеха Денят на ученическото самоуправление да премине под мотото. „Да погледнем от другата страна”. Денят на самоуправлението е нещо наистина различно и вълнуващо, защото атмосферата е изпълнена с ентусиазъм и оживление. На този ден учители и ученици разчупват рутината на задълженията си и влизат в една необикновена за ежедневието си роля.

Ученици и учители смениха местата си, като децата приеха предизвикателството да влезнат в ролята на директор, помощник - директори, преподаватели, помощен персонал. Директорският пост за един ден прие Станислав Суков - ученик от VІІ клас, Кристияна Таукчиева ученичка от VІ клас бе помощник - директор по учебната дейност, Йоанна Костова – ученичка от VII клас пое не лекия пост на помощник - директор по административната дейност.

Преди да започнат учебните занятия учениците бяха посрещнати в училище и закичени с лого„Да погледнем от другата страна”. Още с първите си стъпки в директорския кабинет временно изпълняващ длъжността Директор за един ден Станислав Суков получи отговорни задачи, с които трябваше да се справи, като печатане на първите си заповеди, контрол на дисциплината по коридорите, хигиената в класните стаи и много други задачи. В 11:20 часа учителската стая на училището събра учители и ученици за провеждане на оперативка, на която бе направен Анализ на учебно - възпитателния процес до момента от младшия екип на училището. Изразиха се впечатления, относно отговорностите , които крие учебно - възпитателният процес. Изрази се и Благодарност към всички учители , за огромния и безценен труд, който полагат ежедневно.

Денят на самоуправлението носи полезна информация за образователния процес като цяло и за самото училище. Учениците се научават да вземат решения и да осъзнаят сериозността на учебния процес, да разбират, че за решенията, които се вземат, се носи отговорност. Ролите се разменят, за да служат за пример, както на учители, така и на ученици.

Но най - хубавото в този ден бе, че учениците разбраха каква отговорност е да бъдеш преподавател и повярваха в своите възможности, че могат да бъдат достойни приемници на учителите в своето любимо училище.

По повод отбелязването на края на Втората световна война и Деня на Европа всички ученици се отправиха тържествено за поднасяне на венец и Поклон пред Паметника на загиналите воини.

Автор: Светла Иванова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация