#   Статии
29.05.2014
Несебър, Бяла и Долни чифлик заедно в проект „Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт”.

Трите български морски общини Несебър, Бяла и Долни чифлик се обединиха в общ иновативен проект за подпомагане, рекламиране и развитие на регионален туристически продукт. Целта е да се привлекат повече туристи от България и чужбина като се промотират атрактивни дестинации, местни традиции и възможности за различни активности на територията на трите общини през четирите сезона.В рамките на проекта ще бъдат подготвени и разпространени рекламни, информационни и визуализационни материали за туристическия регион и разработения иновативен продукт – рекламен пътеводител на региона, бранд на продукта, интерактивен органайзер, публикации в туристически печатни издания
и сайтове, рекламен видеоклип и видеофилм, които ще бъдат излъчени в национални и чуждестранни медии. Експерти са разработили 25 туристически пакета, включващи туристически маршрути до живописни природни резервати, културни и исторически забележителности, традиционни местни празници,лов и риболов, фото разходки, яхтинг, водолазни курсове, сърфинг, разходка с лодка. Ценителите на природата ще се насладят на уникалните гледки в живописната местност Иракли край Несебър, геоложкото образование Белите скали до Бяла, Камчийски пясъци и пясъчните дюни в Несебър.Запалените по лова могат да бродят из ловните стопанства Несебър и Шерба, въоръжени не само с пушка, но и с фотоапарат. Посетителите на Стария Несебър ще усетят духа на различни епохи, оставили своите следи. В град Бяла, на нос Свети Атанас е реставрирана и социализирана Антична крепост,която включва винарна, базилика и кръщелно помещение, съчетани със спираща дъха природна гледка.Обектът се намира непосредствено до морския бряг и е атрактивно място за любителите на историята и красивата природа.Самобитни народни традиции, съхранени през вековете, днес впечатляват туристите през различните сезони. В първите дни на годината, хората се гмуркат в ледените води, за да извадят Светия кръст на Йордановден. През лятото певци и свирачи се събират на традиционен събор в с. Голица. Есента хората почитат младото вино на специален празник и посрещат рибните пасажи на фестивал. Разнообразни събития предлага седмицата на морето в активния курортен сезон. Многобройни гости привличат празниците на наденицата и на хляба. Тук се намират най-популярните ни морски курорти Слънчев бряг, Св. Влас и Елените. Туристите могат да опитат традиционни местни специалитети в романтични ресторантчета на брега на морето и да се настанят в съвременни хотели и комплекси, предлагащи всякакъв лукс и удобства.


Тази публикация е създадена в рамките на проект: “Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически
продукт”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Несебър и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация