#   Статии
29.05.2014
След броени дни Община Бяла ще открие V Национален симпозиум по дървопластика

Националният симпозиум по дървопластика в Община Бяла е празник на изкуството за всички жители и гости на морската община. Този година от 02 до 14 юни ще се проведе V-тото поредно издание на Националния симпозиум по дървопластика Бяла.
Майсторите, които ще участват в петото издание на пленера по скулптура в дърво са: Димитър Симеонов - Гоцак, Тодор Дуков, Боян Александров, Деница Дакова, Петър Славов, Митко Златанов.
Жителите и гостите на града ще имат уникалната възможност да проследят цялостния цикъл при изработката на една скулптура: от избора на дървото, през обработката, да нанасянето на финалните щрихи и лак.
Темата на пленера за 2014 година е „Убежище“ – убежището е място, в което можеш да се скриеш или да те предпази от беда.
В това начинание Община Бяла си партнира със Съюза на българските художници, в лицето на Камен Симов – секретар на секция „Дърворезба“. Организаторите се надяват това събитие да накара все повече млади хора да се обърнат с любов към изящните изкуства.
Безспорно е, че творците са бъдещето на един народ и затова Община Бяла не спира да полага усилия за развитието на българската култура с организацията на подобни събития.
Като резултат от досегашните издания на Националния симпозиум по дървопластика Община Бяла вече притежава уникална колекция от над 20 скулптури, на различна тематика. Те могат да бъдат видени на ключови места в морския град.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация