#   Статии
26.06.2014
ЗАПОЧВА ШЕСТИЯ НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА ЧИТАЛИЩАТА БЯЛА 2014Днес 26 юни 2014 в 18:00 часа на откритата сцена на площад „Европа“ в гр. Бяла ще бъде дадено началото на Националния събор на читалищата. За шеста поредна година морският град ще бъде домакин на стотици самодейци. Събитието се организира от Народно читалище „Пробуда – 1928”, с подкрепата на Община Бяла.
Броят на участниците надхвърля 1 000, а читалищата, които ще бъдат представени са над 60. Заявки за участие валяха от всички краища на страната. В резултат на големия интерес и обещание дадено от кмета на Община Бяла Шестият Национален събор на читалищата ще се проведе в рамките на четири дни.
Ще бъде организирано и специално изложение „Произведено в България – читалища”, се представят проекти и продукти, сътворени в читалищата през изминалата година.
В продължение на четири дни централният площад на Бяла ще бъде обагрен в цветовете на България. Концертната програма ще започва всеки ден от 18:00 часа. Пълната програма за събитието може да бъде намерена на сайт на Община Бяла (www.byala.org).
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация