#   Статии
04.07.2014
В Община Бяла предстои откриване на първото издание на празници "Морето и ние" '14

Началото ще бъде дадено на 11 юли с „Бяло парти”, кръстено по името на град Бяла, на Шами плаж, на което освен много забавления и състезания до залез, DJ Party ще подсили настроението на всички гости. Единственото условие е тоалетите да са в бяло.

На 12 юли празниците продължат с Карнавал. Темата на карнавала е морето. Карнавалното шествие стартира от централния площад в град Бяла и приключва отново на Шами плаж с конкурса за най-хубави костюми и маски, DJ Party и заря.

На 19 юли Лятна детска театрална школа "Мечтатели" ще представи щурата криминална комедия "Кой открадна (изяде) златната рибка?" под режисурата на Таня Кожухарова. Постановката е по авторски сценарий на Христо Христов.

Празниците "Морето и ние" се организират от Община Бяла по проект „Превръщане на региона в просперираща крайбрежна общност чрез устойчиво развитие на туризма”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 4.1. „Развитие на Рибарските области“, Подмярка 4.1.А. „Финансова подкрепа за прилагане на Местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на Рибарските групи“ по Приоритетна ос № 4 „Устойчиво развитие на Рибарските области“ от Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007 – 2013 г. на Република България, финансирана от Европейския фонд за Рибарство.

Проектът е на обща стойност 37 204,00 лв. без ДДС и е 100% финансиран по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007 – 2013 г.

С реализирането на проекта се цели да се популяризира и засили интереса към Бяла в туристически и инвестиционен план.

Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация