#   Статии
24.06.2014
Туризъм в четири сезона предлагат българските морски общини Несебър, Бяла и Долни чифлик

Експерти по туризма разработиха тематични пакети, които насочват туристите към най-атрактивните природни и исторически забележителности и традиционни празници в региона.Туризъм в четири сезона предлагат българските морски общини Несебър, Бяла и Долни чифлик.Експерти по туризма разработиха, а медийни специалисти рекламират разнообразните възможности за туризъм, които предлагат населените места в региона. Пакетите насочват вниманието на туристите към няколко теми – море, култура и история, защитена природа, вино, лов и риболов. За улеснение на туристите са разработени отделни пакети, които ще поведат гостите към дивните природни забележителности, намиращи се край морския бряг – демонстрационен център „Белите скали” в гр. Бяла, биосферен резерват „Камчия” и уникалната местност „Камчийски пясъци”, защитената местност „Иракли”, пясъчните дюни в Несебър, резерватите „Киров дол” и „Вълчи преход”, Горски чифлик със зоологическа градина „Господинов” край с. Горица в община Бяла.
Любителите на историята и културата ще останат възхитени от уникалната атмосфера на Стария Несебър, ще се докоснат до древността в Античната крепост на нос Свети Атанас край Бяла и до самобитни народни традиции, съхранени през вековете на празника на хляба в с.Оризаре, народния събор за ваяшки и други народни певци и свирачи Гермето в с. Голица, община Долни чифлик, на празника на домашната наденица и в музея на пчеларството в с.Кошарица, община Несебър, на празника Петльовден, който се празнува от незапомнени времена и до днес. С домашно вино и прясно опечени курабийки ще ги посрещнат баба Радка и гостоприемното й семейство в с. Солник, общ. Долни чифлик, които пресъздават пред туристи от цял свят самобитни празници и обичаи.
Безкрайни възможности за екстремни изживявания, почивка и развлечение крие морето. За туристите са разработени програми за уелнес и спа в с. Шкорпиловци, общ. Долни чифлик. Те могат да наемат яхти за пикник, да карат сърф или да се гмуркат като истински водолази в морските дълбини, както и просто да се наслаждават на топлото слънце, горещия пясък и галещите вълни на прекрасните плажове.
А за любителите на лова и риболова истинско царство са ловните стопанства „Шерба” и „Несебър”, язовирите „Долни Чифлик” и „Порой”, река Камчия, Еко-парк „Венелин”. Пристанището в тр. Бяла е отправна точка за желаещите да пробват късмета си и в морския риболов. Ако пък не сте опитни ловци, но обичате да се разхождате в природата и да запечатватеуникални гледки, можете да се възползвате от възможността за фотолов в Държавното ловно стопанство „Шерба”.


Проектът е на стойност 433 394,40 лв. От тях 354 793,74 лв. са финансирани от ЕФРР, 41 740,44 лв. – национално финансиране. Съфинансиране от Община Несебър – 36 860.22 лв.


Тази публикация е създадена в рамките на проект: “Иновативен маркетингов подход за развитие на регионален туристически продукт”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от Община Несебър и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация