#   Статии
28.07.2014
БОГАТА КУЛТУРНА ПРОГРАМА В „СЕДМИЦАТА НА МОРЕТО“ В БЯЛА

Изложби, концерти на открито, спортни състезания и детски конкурси са включени в програмата на Бяла за традиционната „Седмица на морето“ в черноморското градче.

Поредица от културни събития през първите дни на месец август ще придадат особен колорит на Бяла и ще направят почивката на летуващите още по-незабравима. От 1 до 10 градът ще посрещне едни от най-популярните изпълнители и групи в страната. Веселин Маринов, Искра Радева и Маргарита Хранова, БТР, Поли Генова, Любо Киров, Трио „Сопрано“, група „Дияна Експрес“ и Ансамбъл „Българе“ ще пеят, свирят и танцуват за настроението на жителите и гостите на града.

„Програмата на тазгодишната „Седмица на морето“ разработихме, така че да бъде разнообразна и интересна за жителите и гостите на града от всички възрасти, жанровото разнообразие също е голямо.“ сподели кмета на община Бяла Анастас Трендафилов.
Освен вечерните концерти, цветна и разнообразна е дневната програма – изложби, спортни състезания и конкурси на плажа за най-малките

Специално в дните от „Седмицата на морето“ археологическият комплекс на нос Св. Атанас отваря врати за нощно посещение. Това е възможност гостите и жителите на града да погледнат Античната крепост по един нов начин със специалното ефектно осветление.

„Седмицата на морето“ в гр. Бяла е традиция, започнала пред осемдесетте години на миналия век, продължаваща и до днес. През годините е търпяла промени и е придобила днешния си облик. В последните няколко години, с цел да се обогати културната програма в града, постепенно дните се увеличават, за да се стигне до сегашните 10 дни.
Автор: Връзки с обществеността и медии

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация