#   Статии
29.07.2014
ДЕЦАТА НА ОБЩИНА БЯЛА С ПРЕМИЕРА НА НАЙ-СМЕШНАТА ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА, ПРЕДСТАВЯНА В ГРАДА

На 21 юли детска лятна театрална школа „Мечтатели” представи пред жители и гости на град Бяла авторската пиеса „Кой открадна (изяде) златната рибка?”.

Щурата криминална комедия е по сценарий на Христо Христов и режисура на Таня Кожухарова.

В театралната школа участие взеха деца и юноши между 6 и 14 годишна възраст. В рамките на повече от месец те усилено репетираха своето представление, което освен в град Бяла ще бъде представено и в останалите населени места в общината. Облечени в цветни костюми на приказни герои, сред които златната рибка, Снежанка, Пепеляшка, Хари Потър, вълкът от червената шапчица, самата червена шапчица, рибаря, спящата красавица и други, децата по атрактивен и особено професионален начин представиха пред пълната зала своите завидни театрални умения.

В края на представлението освен силни и заслужени аплодисменти от публиката децата получиха и много награди. Кметът на община Бяла Анастас Трендафилов връчи на всеки от малките актьори почетна грамота.

След театралната постановка граждани и гости на града си пожелаха лятната театрална школа да се превърне в платформа за развитие на млади таланти, която носи радост както на децата, така и на вече порасналите им родители.

Детската лятна театрална школа е в изпълнение на проект "Подготовка и провеждане на културни и промоционални събития в община Бяла", част от проект "Превръщане на региона в просперираща крайбрежна общност чрез устойчиво развитие на туризма", във връзка с изпълнение на договор на Община Бяла № 256/08.11.2013 г., по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 4.1. "Развитие на Рибарските области", Подмярка 4.1.А. "Финансова подкрепа за прилагане на Местните стратегии за развитие и покриване на текущите разходи на Рибарските групи" по Приоритетна ос №4 "Устойчиво развитие на Рибарските области" от ОП за развитие на сектор "Рибарство" 2007-2013 г. на Р България, финансирана от Европейския фонд за Рибарство.
Автор: Росица Генкова

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация