#   Статии
25.09.2014
Бяла представя културно – историческото си наследство на Черноморски туристически форум

Община Бяла и Общинския културен институт представиха възможностите за културно-исторически туризъм в Бяла на Седмия Черноморски туристически форум, който се състоя в хотел Димят в гр. Варна.

Освен широки плажни ивици и девствена природа, които са предпоставки за чудесна семейна ваканция, Община Бяла работи усърдно, за да се превърне в Черноморски център на културния туризъм. В тази насока ежегодно се организират множество събития насочени към съхраняването и развитието на българските традиции, култура и изкуство. Част от тях са Национален симпозиум по дървопластика, Международен арт пленер и Национален събор на читалищата.

Акцент в представянето на Община Бяла тази година е Античната крепост на нос Свети Атанас, която отвори врати за посетители по-рано тази година, но вече се превърна в един от атрактивните и посещавани туристически обекти по Българското Черноморие.
На закриването на форума кметът на Бяла бе отличен с грамота за активен принос в развитието на историко - архиологическия туризъм в България.

Участието на Община Бяла в туристически изложения е начин повече хора да се запознаят с възможностите за туризъм в района. Това е вторият туристически форум, в който Бяла участва самостоятелно.
Автор: Христина Келисакиева

 

© Община Бяла 2006-2022
начало | карта на сайта | © Copyrights | помощ | администрация